Potrawy przygotowywane są przez doświadczonych kucharzy ze starannie wyselekcjonowanych produktów. Smak naszych potraw zapewniają przyprawy pochodzące z różnych stron świata. Wszystkie dania są gotowane z naturalnych składników, nie używamy półproduktów, konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku. W naszej kuchni nie znajdziecie cukru, zamieniliśmy go na wysokiej jakości fiński ksylitol oraz miód z pasieki.
Dzięki użyciu pieca konwekcyjno-parowego zmniejszamy znacząco użycie tłuszczu w naszych daniach, a także skracamy czas obróbki termicznej potraw. W efekcie w Waszych pudełkach znajdziecie więcej witamin i składników mineralnych oraz mniejszą ilość tłuszczu dodanego w czasie obróbki termicznej.
Nasze dania bezpośrednio po obróbce termicznej są schładzane w schładzarce szokowej, dzięki czemu zwiększa się ich trwałość w czasie przechowywania. Dodatkowo Wasze pudełka pakowane są w warunkach chłodniczych, aby jak najbardziej zwiększyć trwałość dostarczanego Wam jedzenia.
Transport odbywa się samochodem wyposażonym w chłodnię, co w czasie występowania wysokich temperatur otoczenia, zapewnia świeżość przygotowanego jedzenia.